De (Water)poort naar Rome

  • haven_11.jpg

Omgeving Oudenbosch

Impressie Oudenbosch

Oudenbosch (gemeente Halderberge) is een groene gemeente met diverse wandel-, fiets-, skeeler,- en paardrijdroutes. U kunt genieten van de bosrijke omgeving en van de diverse bezienswaardigheden die u onderweg tegen zult komen.

Natuurgebieden

Natuurgebied ‘Gastels Laag’

Dit gebied heeft een mooie verzameling zeldzame planten, diverse vogelsoorten en ligt op de naad van Brabant, de grens van hogere Brabantse zandgronden en laaggelegen kleigronden. Trek daarom uw laarzen aan en ga op zoek naar de prachtige planten, vogels en vlinders.

Natuurpark Pagnevaart

Prachtig heuvelachtig gebied met loof- en naaldbos, sfeervolle lanen en mooie planten en een groot ven. Natuurpark Pagnevaart is een restant van een oude turfvaart. Lees meer over natuurpark Pagnevaart in Hoeven

Hoevense Beemden

Ten noorden van Hoeven ligt een oase van rust: de Hoevense Beemden. Het is een gebied met een rijke geschiedenis in het teken van de strijd tegen het water. Sporen van turfwinning, inpoldering en landbouw zijn nog duidelijk zichtbaar. Er ligt een onverhard fietspad door het gebied.

Arboretum Oudenbosch

Deze botanische tuin heeft bomen, bloemen en planten uit Azië, Amerika en heel Europa. De voormalige kloostertuin is ideaal voor een rustige wandeling, rondleiding of om in stilte een boek te lezen.

Het Arboretum Oudenbosch is gevestigd in het centrum van Oudenbosch naast het voormalig Broederklooster op loopafstand van de basiliek. Lees verder over het Arboretum

Streekproducten

In het buitengebied van Halderberge zijn diverse bedrijven gevestigd die producten verkopen ‘van het land’. Denk aan lekker verse (biologische) groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook pompoenen. Een overzicht bedrijven met streekproducten vindt u hier op de website.